علائم خرابی گیربکس اتوماتیک
گیربکس یکی از قسمتهای اصلی و بسیار مهم موتور خودرو محسوب میشود، به طوری که بسیار پیش میآید که نیاز به تعمیر داشته باشد. لذا دانستن علائم خرابی گیربکس اتوماتیک سبب میشود که برای تعمیر گیربکس اتوماتیک در زمان مناسب اقدام نمائید و از وارد آمدن آسیب جدی به موتور پیشگیری نمائید.
1- احساس بوی سوختکی هنگام رانندگی
معمولا هنگام رانندگی بر اثر داغ شدن بیش از حد روغن گیربکس بوی سوختگی احساس میشود که علت آن نشتی روغن و یا پایین بودن سطح مایع گیربکس است. بعضی مواقع به دلیل استفاده از روغن های نامناسب و ناسازگار برای خودرو، باعث میشود تا قطعات داخلی گیربکس به خوبی خنک نشود و بوی سوختگی ایجاد کند.
2- شنیده شدن صدای زوزه و عجیب غریب
در جعبه دنده های اتوماتیک سائیدگی و خرابی چرخ دنده ها باعث شنیده شدن سر صداهای عجیب غریب میشود. پایین بودن سطح روغن گیربکس میتواند یکی از دلایل اصلی آن باشد که باید هر چه سریعتر به یک تعمیرکار تخصصی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.
3- نشتی روغن و کم شدن مایع گیربکس
اگر در پارکینگ یا جایی که خودرو را پارک کرده باشید روغن قرمز مشاهده کردید، نشانه ای از نشتی روغن گیربکس است. علت آن به خاطر معیوب بودن واشرها، خرابی کاسه نمد و یا پلمب محفظه گیربکس است، که هر چه سریعتر باید به تعمیرکار گیربکس اتوماتیک ماشین مراجعه کنید. با مراجعه به موقع از وارد شدن آسیب جدی به سایر اجزای گیربکس بخصوص سائیدگی چرخ دنده ها جلوگیری خواهید کرد.
4- درگیر نشدن گیربکس هنگام حرکت یا تاخیر در حالت خلاص
این نشانه بدلیل وجود مشکل در سیستم انتقال قدرت است. کثیف یا رقیق بودن روغن گیربکس و همچنین اختلال در سیستم کامپیوتری از دلایل اصلی این مشکل بوده و با تعویض کردن مایع گیربکس یا ریسیت کردن رایانه خودرو میتوان مشکل را برطرف نمود.
5- روشن شدن چراغ چک و هشدارها در داشبورد
روشن شدن چراغ چک و هشدارها نشانه مشکلاتی در قسمت های مختلف جعبه دنده میباشد. معمولا در صورت خرابی سنسورها، نمیتواند سیگنال ها را به رایانه خودرو منتقل کند و با روشن شدن چراغ به شما هشدار میدهد. با مشاهده چنین علائمی باید در سریعترین زمان ممکن برای تعمیر گیربکس اتوماتیک خودروی خود اقدام کنید تا از آسیب های احتمالی بعدی جلوگیری شود.
6- شنیده شدن صدای وز وز یا تق تق هنگام رانندگی
یکی از رایجترین و مهمترین نشانه های خرابی گیربکس اتوماتیک شنیدن صدای تق تق یا وزوز هنگام رانندگی است. زمانی که چرخ دنده ها به راحتی جا نمیخورند، باعث ایجاد چنین صداهایی میشوند.
7- نداشتن قدرت و شتاب همیشگی
بعضی مواقع خودرو به خوبی کار میکند، ولی شتاب همیشگی را ندارد، که این یکی دیگر از نشانه های خرابی گیربکس است. داغ شدن بیش از حد گیربکس، بدلیل کمبود روغن و نشتی آن و خرابی قطعات داخلی جعبه دنده است. بنابراین روغن به همه قطعات جعبه دنده نخواهد رسید و آسیب جدی به آن وارد میکند.
8- بالا رفتن دور موتور و لرزش هنگام رانندگی
ساییدگی قطعات و چرخ دنده های داخلی گیربکس باعث بوجود آمدن لرزش هنگام رانندگی و بالا رفتن دور موتور میشود.
9- مواقعی که پدال کلاچ به درسی کار نکند
درست کار نکردن پدال کلاچ یکی از نشانههای خرابی گیربکس اتوماتیک است که مجبور میشوید هنگام کلاچ گرفتن پای خود را بیش از حد بالا یا پایین بیاورید، و در بعضی مواقع کلاچ گیر کرده و به راحتی آزاد نمیشود. در صورت مشاهده هر کدام از علائم خرابی گیربکس باید هر چه سریعتر به یک مجموعه تخصصی گیربکس اتومات مراجعه کنید، تا از سالم بودن گیربکس خودروی خود مطمئن شوید.