هدف از ساخت گیربکس اتوماتیک
درست مانند گیربکس های دستی، وظیفه اصلی گیربکس های اتوماتیک تولید طیف وسیعی از سرعت و گشتاور با وجود محدوده اندک سرعت و گشتاور تولید شده توسط موتور است. به عبارت دیگر، هر موتور محدوده محدودی از سرعت و گشتاور تولید می کند که گیربکس با کمک چرخ دنده ها یا سیستم های مشابه آن را افزایش می دهد. اوتاناکار یکی از مراکز معتبر و دقیق در زمینهی تعمیر گیربکس اتوماتیک است.
گیربکس اتوماتیک مرسدس GLC
بدون سیستم گیربکس، خودروها به یک ضریب دنده محدود می شوند و این ضریب دنده باید به گونه ای باشد که به خودرو اجازه حرکت با حداکثر سرعت مطلوب را بدهد. به عنوان مثال، اگر قصد دارید خودروی خود حداکثر سرعت 128 کیلومتر در ساعت داشته باشد، ضریب دنده باید مانند دنده 3 در اکثر گیربکس های اتوماتیک باشد.
شاید تا به حال خودرویی را با گیربکس دستی با دنده 3 رانندگی نکرده باشید. اگر این کار را انجام داده باشید، بلافاصله متوجه خواهید شد که در هنگام استارت تقریبا هیچ شتابی ندارید و در حداکثر سرعت، موتور شما در محدوده دور قرمز جیغ میزند. خودرویی در این شرایط به سرعت خراب می شود و تقریبا غیر قابل استفاده می شود.
بنابراین سیستم انتقال قدرت از دنده استفاده می کند تا بیشترین استفاده را از گشتاور موتور ببرد و سرعت آن را در محدوده مناسب حفظ کند. هنگام بکسل یا حمل بارهای سنگین، سیستم انتقال قدرت خودرو می تواند آنقدر داغ شود که به راحتی روغن گیربکس را بسوزاند. برای جلوگیری از این مشکل، رانندگانی که کارشان کشیدن یا حمل بارهای سنگین است باید از خودروهای مجهز به خنک کننده سیستم انتقال نیرو استفاده کنند.
تفاوت اصلی بین گیربکس های دستی و اتوماتیک این است که در یک گیربکس دستی، مجموعه های مختلفی از دنده ها به محور محرک قفل می شوند تا به نسبت های مختلف دنده دست یابند. این در حالی است که در گیربکس اتوماتیک تمامی نسبت های دنده های مختلف تنها با یک مجموعه دنده به دست میآید. این کار با استفاده از مجموعه ای از چرخ دنده های سیاره ای امکان پذیر شده است.