تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان چه جنبههایی دارد
جنبههای حقوقی پیش خرید آپارتمان و نحوه تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان را میتوان از جنبههای مختلفی در نظر گرفت که در اینجا یکی از این جنبهها را بررسی میکنیم :
قوانین پیش فروش یا پیش خرید ساختمان و آپارتمان
مهمترین قوانین مرتبط با پیشفروش و پیشخرید املاک عبارتند از قوانین زیر:
1. قوانین شهرداری: شامل مقررات و قوانینی است که توسط شهرداریها برای تنظیم و مدیریت امور شهری و ساختمانی اعمال میشود.
2. قوانین ثبتی و تفکیک و افراز و سند: این قوانین مرتبط با ثبت و تنظیم اسناد و معاملات ملکی و تفکیک و افراز زمینها و ساختمانها است.
3. قوانین مهندسی و مقررات ملی ساختمان: شامل قوانین و مقرراتی است که توسط سازمانها و نهادهای مربوطه برای تضمین استانداردهای فنی و مهندسی در ساختمانها تدوین و اجرا میشود.
4. قوانین بیمه و کار: مربوط به بیمهنمودن ساختمانها و مسئولیتهای قانونی در قبال کارگران و کارهای ساختمانی است.
5. سایر قوانین مدنی و جزایی: شامل قوانین و مقرراتی است که در حوزه حقوق مدنی و جزایی قرار دارد و میتواند به طور کلی بر روی پیشفروش و پیشخرید املاک تأثیرگذار باشد.
با این حال، قانون پیشفروش ساختمان و آییننامه اجرایی آن به طور مستقیم در ارتباط با مباحث پیشفروش و پیشخرید ساختمان است و برای حفظ حقوق و تعهدات طرفین معامله و تنظیم روابط قراردادی بین آنها تدوین شده است.
از آنجا که پیشخرید آپارتمان برای مردم یک سرمایهگذاری با ریسک نسبتا بالا است، ضرورت دارد که با داشتن یک قرارداد محکم و شفاف، ریسک کار به حداقل برسد. سرمایهگذاری در پیشخرید بدون تنظیم یک قرارداد حقوقی محکم، ریسک آن را به صورت قابل توجهی افزایش میدهد.
علاوه بر این، پیشخریدار باید اطلاع کافی درباره وضعیت حقوقی پروژه و به خصوص روابط قراردادی شرکای در پروژه ساختمانی که معمولاً در قالب مشارکت در ساخت انجام میشود، داشته باشد. به همین دلیل، حتماً باید در قرارداد پیشخرید به قرارداد مشارکت در ساخت اشاره شده و یک رونوشت از آن به عنوان پیوست قرارداد در نظر گرفته شود. قرارداد پیشفروش آپارتمان، علاوه بر پیچیدگیهای حقوقی، در بیشتر موارد یک طرف آن افراد عادی و طرف دیگر سازندگان و پیمانکارانی هستند که با قوانین و رویههای حرفهای آشنایی دارند.
موضوع این قراردادها نیز به طور مستقیم با خانه و مسکن مردم ارتباط دارد و جالب است که بخش قابل توجهی از دعاوی در دادگستری مربوط به اختلافات حاصل از این قراردادها است. قرارداد پیشفروش و پیشخرید مسکن، آپارتمان و ساختمان باید تا جایی دقیق باشد که تمامی حقوق و تعهدات طرفین و همچنین قوانین و مقررات سازمانهای مربوطه را پیشبینی و به درستی تراز نماید.